alt=
Tandheelkunde maand

Kom met uw hond of kat tijdens de Maand van het Gebit voor een gratis check, en samen zorgen wij bij uw dier voor een schone, gezonde bek!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden en 70% van de katten op twee jarige leeftijd al gebitsproblemen heeft.  Het gebit van onze huisdieren heeft, net als uw gebit, levenslange verzorging nodig.

Bacteriën en voedselresten zorgen voor tandplaque en tandsteen. Als daar niets aan wordt gedaan, leidt dit tot tandvleesontsteking. Hierdoor gaat uw dier uit de bek stinken. Dus een onaangename geur komt niet door tandsteen, maar door de ontsteking! Dit is uiteraard ook pijnlijk, al laten dieren dat zelden merken. Uiteindelijk wordt het kaakbot aangetast en leidt dit tot verlies van tanden en kiezen. Dat is natuurlijk iets dat we willen voorkomen. Verder is gebleken dat ontstekingen in de bek ook problemen elders in het lichaam kunnen veroorzaken, aan bijvoorbeeld hart, lever en nieren. Een dier kan hier zelfs aan overlijden! Vandaar onze uitspraak dat een gezond gebit tot een langer en gezonder leven van uw dier leidt. Genoeg reden dus om het gebit en het tandvlees goed te verzorgen.

Het is verstandig om bij een jong dier al te beginnen met gebitsverzorging. Dit kan op verschillende manieren, zoals tandenpoetsen en speciale voeding. Voor een optimaal resultaat van preventieve zorg, is het van belang dat het gebit in goede conditie is. Bij reeds bestaande problemen is het noodzakelijk om deze eerst aan te pakken. Dat doen wij door middel van het uitvoeren van een professionele gebitsbehandeling. Wij brengen het dier hierbij onder volledige narcose zodat de behandeling optimaal kan worden uitgevoerd door daarvoor opgeleide medewerkers, zonder dat het dier pijn of angst voelt.

Tijdens de Maand van het gebit in februari kunt u bij PlusDierenklinieken terecht voor een gratis gebitsverzorgingsadvies. Als uw hond of kat nog jong is, wordt er gekeken of het melkgebit goed gewisseld is en wordt uitgebreide uitleg gegeven over wat u als eigenaar kunt doen om het gebit van uw huisdier zolang mogelijk gezond te houden. Bij oudere dieren wordt beoordeeld of uw huisdier een gebitsprobleem heeft waar professionele zorg van ons voor nodig is. Daarnaast krijgt u uiteraard ook alle uitleg over preventieve gebitsverzorging:  hoe kunt u (verdere) problemen voorkomen.

Kortom honden en katten van alle leeftijden zijn welkom voor deze gratis gebits-gezondheidscheck! U kunt hiervoor een afspraak maken bij één van onze vestigingen!

De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier