Nicole Schuttevaêr

Nicole Schuttevaêr

Functie: Eigenaar

Ik ben Nicole Schuttevaêr, en de 'baas' van dit spul :-)

Na mijn afstuderen in 1999 heb ik eerst enkele korte waarnemingen gedaan, o.a. bij dhr. Snuif in Zaandam, maar al snel vond ik een vaste baan in Zwaag. In 2000 kreeg ik het aanbod de kleine praktijk in Westerwatering over te nemen, en die kans greep ik, als geboren en getogen Zaankanter, met beide handen aan! Een leuke praktijk, met fijne klanten en dieren. Na de verbouwing die in januari 2003 klaar was, werkte het er nog prettiger. Ook de aanschaf van nieuwe apparatuur, zoals een bloedanalyse apparaat en een ultrasoon om tandsteen te verwijderen, boden meer mogelijkheden. Maar toch bleef er iets knagen: de ruimte is er vrij beperkt, uitbreiding was niet mogelijk, en ik kon sommige dieren niet optimaal helpen, omdat daarvoor de juiste middelen ontbraken (zoals röntgen, gasnarcose etc.). Daarnaast had dhr. Snuif altijd gezegd: "Als ik er mee stop, moet jij mijn praktijk maar overnemen". In 2004 werd duidelijk dat dat 'stoppen' er aan zat te komen, en ben ik begonnen, samen met mijn man Milo van der Zee, plannen te maken om een nieuwe kliniek op te zetten in Zaandam. Ook de heer Schoenmaker zat tegen zijn pensioengerechtigde leeftijd aan, en had aangekondigd tegelijk met dhr. Snuif te willen stoppen. Die kliniek is er dus gekomen: dat is 'De Saen'. En wat zijn we er trots op! Meer ruimte, veel meer mogelijkheden (zoals gasanesthesie met de meest moderne en uitgebreide bewakingsmogelijkheden, een zuurstofkooi, een uitgebreider laboratorium, röntgen- en echoapparatuur, een tandheelkundige unit, te veel om op te noemen!).

Ook het werken met meerdere dierenartsen heeft vele voordelen. Omdat we elkaar tijdens het wekelijkse dierenartsoverleg, en tijdens de 2-maandelijkse cursusbesprekingen goed op de hoogte houden, zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in diergeneeskundig Nederland. Daarnaast is het nu mogelijk om ieder voor zich een stukje van de diergeneeskunst verder uit te diepen, en ons te bekwamen in een specialistischer vakgebied. Zo heb ik eind 2004 een echo-opleiding gedaan, en mij daarna toegelegd op het maken van buikecho's. Naast dracht (altijd leuk die kleine wurmpjes te zien bewegen!), kunnen we zo ook blaasstenen, tumoren en ontstekingen in de buik beter in beeld brengen.

Naast deze drukke (maar erg leuke) jaren op werkgebied, hebben Milo en ik in 2003 een zoontje, Luuk Jelle, gekregen. Een geweldig kind! Het bevalt zelfs zo goed dat we er in 2006 nog een bij hebben gekregen: dochter Nienke. Verder zorgen 2 katten en mijn hobby's paardrijden en rock&roll-dansen voor de nodige ontspanning.

De 10 pluspunten
van PlusDierenklinieken
op een rij lees meer...
Plus vaste klanten voordeel.
U krijgt voorrang bij spoed, aantrekkelijke korting op
veel van onze diensten, programma's en dierenvoeding lees meer...
Nieuwsbrief ?

Meer informatie?
bel 075 617 39 11 of
info@plusdierenklinieken.nl

Online afspraak maken?
Klik hier